top of page

Допомога містянам територіальної громади Гостомеля - відновлення закладів соціальної інфраструктури

Оновлено: 27 бер. 2023 р.

Гостомель — ти це чуєш, читаєш, бачиш і в твоїй пам’яті з’являються жахливі трагічні картини, руйнування будівель, будинків, розстрілів, бомбардування, палає “Мрія”. Та Гостомель це не одне містечко, це об’єднана територіальна громада, яка має у своєму складі смт. Гостомель та села Озера, Мощун, Горенка.

Об’єднання мало плани та розвиток та викорий ріст, завдяки своєму зручному місцерозташуванню недалеко від столиці та мальовничою природою. Нові забудови, оновлені школи та дитячі садочки. Але, 04:00 ранок 24.02.22, лунають вибухи. Хтось в авто та тисне на газ рятуючи свою родину, хтось збирає себе до купи, а хтось вийшов на вулиці захищати рідну домівку. Війна принесла жахливі руйнування до кожного села територіальної громади. Легше порахувати вцілілі будинки, аніж пошкоджені чи зруйновані.

Окупаційні війська завдали багато нищівних ударів по цивільній інфраструктурі населених пунктів, обстрілювали школи, лікарні, житлові будинки. Зі звільненням територій багато мешканців повернулись до своїх домівок, життя відроджується. Але це дуже складний та тривалий процес. Адже від вандалізму росіян стільки шкоди.

Ми маємо на меті підтримати відновлення та відбудову в територіальній громаді. Будемо спрямовувати на допомогу відновлення цивільних об’єктів - лікарень, амбулаторій, дитячих навчальних закладів.

Потрібно заново обладнати заклади меблями, професійним інвентарем, оргтехнікою, комп’ютерами, медичними засобами, забезпечити безперебійну роботу електроенергії та зробити комфортним перебування робітників, учнів, відвідувачів. Адже до селищ повернулись не тільки місцеві мешканці, тут знаходять прихисток люди з прифронтових міст та окупованих територій. Населення росте, тому потрібно подбати про оснащення всіх закладів соціального користування.

Підтримуй проєкт відновлення Гостомельської територіальної громади. Переходь до сторінки ДОПОМОГА (тисни на кнопку в правому верхньому кутку сторінки) та обирай зручний спосіб переказу коштів. Даруй підтримку та тепло постраждалим українцям. Разом ми відновимо Україну - місто за містом й розквітне наша земля!

107 переглядів
bottom of page