top of page

Підтримка дитячого центру соціально-психологічної реабілітації

Оновлено: 11 лип. 2022 р.

Нашої уваги та підтримки завжди, але сьогодні як ніколи більше, потребують діти. Життя в війні завдає великого стресу для кожного, але діти переживають це найскладніше. Для дітей, котрі вимушено залишилися без батьківської опіки працює центр соціально-психологічної реабілітації на Чернігівщині.


Центр реабілітації функціонує з грудня 2012 року. До цього він діяв як притулок для дітей. Заклад може одночасно прийняти до 40 дітей віком від 3 до 18 років. З часу створення центру в ньому пройшли реабілітацію близько 450 дітей. До центру потрапляють діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах – якщо батьки з певних причин не можуть забезпечити належного догляду за дитиною, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, вживають алкогольні чи наркотичні засоби. Діти перебувають у закладі під час періоду їх реабілітації. Працівники центру дбають про дітей, займаються їх вихованням, навчанням та розвитком. Постійно працюють над розширенням спектру допомоги дітям. Адаптуватись вихованцям центру допомагає арт- та пісочна терапії, танцювальна гімнастика, групові заняття та ігри. Близько чотирьох років в закладі працює група по роботі з батьками дітей. Центр прагне створити комфортні та сприятливі умови для повернення дітей у рідні сім’ї. Дбає, щоб за дітьми після повернення з центру був належний догляд та продовжує спілкування та підтримку дітей за необхідності. Для комфорту дітей також була відкрита денна група, котра передбачає надання допомоги вихованцям без необхідності стаціонарного розміщення.

З війною, на превеликий жаль, все більше дітей лишається без батьківської опіки. Сім’я це колиска нації, де виховуються майбутні покоління. В складних обставинах, коли дитина залишається без батьківського виховання та належної опіки ми не можемо стояти осторонь.

Любов і турбота допоможе їм адаптуватися та продовжити життя, творити майбутнє! Сьогодні центр потребує нашої допомоги на постійній основі в засобах гігієни, дитячому одягу та взуттю, канцтоварах, спортивного інвентарю та ліках, що необхідні для лікування дітей від сезонних простудних захворювань чи алергії, а також від недбалої опіки батьків. Забезпечити центр речами та ліками першої необхідності – це найменше, як ми можемо допомогти.


Не будьте байдужими та долучайтесь до проєкту допомоги дитячому центру соціально-психологічної реабілітації в Чернігівській області. Турбуємось разом про майбутнє! Допомагаємо дітям!






178 переглядів
bottom of page