top of page

Заради кожного життя. Проєкт допомоги батальйону «Госпітальєри»

Оновлено: 5 серп. 2022 р.

Щодня на фронті гинуть люди. За неофіційними даними до 200 військових та до 100 цивільних щодня. Невимовний смуток сковує серце за кожне втрачене життя. А скільки ж ще лишається поранених та скалічених?! Військові медики, парамедики та добровольці медичних батальйонів надають допомогу пораненим побратимам. Перша допомога повинна безперервно надаватися воїнам під час бою. А скільки мирних громадян опиняється під обстрілами артилерії та авіабомб! Наші героїчні медики рятують з-під обстрілів поранених, витягують з під завалів цивільних внаслідок авіаударів та далі транспортують до лікарні. Щохвилини ризикують власним життям!



Батальйон «Госпітальєри» був створений ще в 2014 році під час війни на сході України. Це небайдужі добровольці, котрі прагнуть допомогти всім постраждалим від війни – військовим та цивільним громадянам. Вони завжди на лінії фронту. Бій ще триває, а вони вже отримують інформацію про поранених бійців та запити про допомогу від громадян, в містах, де тривають бої. Під кулями їдуть до місця, накладають турнікет, роблять все необхідне для порятунку, витягають та вивозять поранених. І знову повертаються. І вдень і вночі стоять на порятунку життів. «Заради кожного життя» - гасло та думка кожного госпітальєра.

З кожним днем війни ситуація змінюється та не завжди на нашу користь. За день повністю укомплектована госпітальна машина може залишитись без нічого, використавши всі препарати та втративши все обладнання. А бої тривають, допомогу потрібно продовжувати надавати терміново. Ціна будь-якої затримки занадто висока. Втрата часу це втрата життя. Для продовження надання невідкладної допомоги та порятунку життя всім постраждалим на фронті батальйону гостро не вистачає:


● Дефібриляторів AED IPAD

● Моніторів пацієнта HEACO G3H

● Лазерного хірургічного коагулятора (Diode laser Swing) 1470/1940nm

● Портативних кисневих апаратів RescuPAC 2DM

● Портативних медичних аспіраторів NEW ASKIR 230 / 12V BR, RE-310211.

● Портативних узд GE LOGIQ V2

● Підігрівачів інфузій qw3 infusion heater


Батальйон є добровольчим формуванням і він не стоїть на забезпеченні у держави. Все, що наразі є та було у «Госпітальєрів» - тільки завдяки небайдужим людям, волонтерам, добровольцям. Так і ми не можемо сьогодні залишатися осторонь та маємо їм допомогти. Обладнання необхідно постійно поповнювати - щось виходить з ладу, щось втрачається під час обстрілів та боїв.

Ми не лишаємо поранених, ми не маємо права. Наші захисники дарують нам мирне небо, захищають від навали російської орди. З врятованими цивільними ми обов’язково відбудуємо Україну. Ми маємо стояти заради кожного, життя - це неймовірна цінність!

Долучайтесь до допомоги медичному батальйону «Госпітальєри»! Допоможемо разом у порятунку життів!




210 переглядів
bottom of page