top of page

Забезпечення необхідним лікарні на Житомирщині

Оновлено: 31 лип. 2022 р.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну багато українців були вимушені залишити свої домівки та тікати в пошуках безпечного місця. Тікали практично звідусіль – з Чернігівщини, Сумщини, регіону Донбасу, Херсонщини, Харківщини та Київщини.


 

Через своє географічне положення Житомирщина є одним з великих транспортних вузлів країни. Саме через обласний центр Житомир та область загалом проходять кілька автомагістралей, котрі з’єднують Східну Україну із Західною та ведуть до Львова, а далі до Польщі, Німеччини та Франції; до Могилів-Подільська, а далі аж до Молдови та Румунії. Також у Житомирі знаходиться один із великих залізничних вузлів. Саме Житомир став тимчасовим, а комусь й постійним прихистком, в ці тривожні та складні для кожного українця дні.

Через свою близькість до областей, де розгортались та продовжують розгортатись бойові дії, лікарі в місцевих лікарнях безперервно надають допомогу постраждалим та пораненим громадянам та нашим захисникам.

Наразі в Житомирщині зареєстровано більше 96 тис. внутрішньо переселених осіб. Ця кількість продовжує збільшуватись, адже війна все ще триває та продовжує руйнувати нашу країну та життя українців.

Щодня до лікарень звертається велика кількість громадян, як за плановим лікуванням так і за невідкладною допомогою. Окрім цивільних до лікарень привозять поранених військових. Кількість звернень та необхідна кількість препаратів та медичних засобів набагато перевищує запаси та можливості лікарні №2ім. В.П. Павлусенка, що знаходиться в м. Житомир. Лікарня на постійній основі, має термінову потребу в препаратах:


● кетеролак,

● декскетопрофен,

● норадреналін,

● добутамін,

● фіз. розчин,

● пантопразол,

● еноксипарин,

● цефтріаксон,

● системах внутрішнього введення.


Для забезпечення безперервного надання необхідної медичної допомоги лікарні необхідне наступне обладнання:


● операційний гнучкий уретеронефроскоп,

● нефроскоп mini PNL з набором розширювачів AMPLATS,

● нечіпований лазерний літотриптер,

● стандартні коронарні провідники та провідники РТ2,

● стандартний провідниковий катетер,

● діагностичний катетер Декс Тереті

● та багатофункціональний діагностичний катетер для катетеризації правої та лівої коронарної артерії.


Всі ці препарати та медичне обладнання допоможуть нашим пораненим захисникам та евакуйованим громадянам, продовжити лікування та отримати невідкладну допомогу.

Врятоване життя кожного українського військового – це подяка за їх хоробрість, за наші світанки і тихі вечори, віра у нашу перемогу та мир не тільки в Україні, а й всьому світі. Врятовані життя цивільних громадян – це впевненість у тому, що завтра настане, що життя продовжується та ми маємо силу його змінити на краще.


Долучайтесь до проєкту допомоги житомирській лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка!

Допоможемо врятувати життя українцям!



353 перегляди
bottom of page