top of page

Збереження освіти під час війни та чому так важлива підтримка навчальних закладів?

В сім’ї кожного українця велику увагу приділяють питанню освіти. Мабуть не дарма Україна відома в світі своїми висококваліфікованими спеціалістами в різних галузях.


Та не тільки професійною освітою єдиною. Ще з дитячих років школярам дають можливість всебічного розвитку, так підростає швидко адаптивна молодь, що має хист та здібності в різних сферах. Формується самоідентична свідома нація.


З початком повномасштабного вторгнення освітні заклади по всій території України зазнали значних руйнувань. Для більшості прифронтових міст – школи та університети, завдяки своїй будові, слугують укриттям від обстрілів. Через дике бажання росіян знищити культуру, освіту нації та історію українців вони продовжують стріляти по нашим школам та університетам.


Ми ж розуміємо важливість освіти у житті кожного. Навчання продовжується навіть в такий складний час. Йде активна відбудова частково або повністю зруйнованих освітніх закладів та укомплектування їх всім необхідним для навчання.


Завдяки нашим партнерам Німецько-Українському товариству "Українці в Карлсруе" (Німеччина) ми маємо можливість підтримати освітні заклади та допомогти в їх укомплектуванні. Ще в минулому році ми передали до ліцею в Михайло-Коцюбинській громаді монытори та процесори для комп'ютерів. В цьому році спільно з "Українці в Карлсруе" та компанією в місті Карлсруе AfB social & green IT ми продовжуємо доукомплектовувати ліцей у Михайло-Коцюбинському та розпочали допомогу навчальним закладам Гостомельської територіальної громади. Так, до школи в селищі Озера змогли передати ноутбуки для комп’ютерного класу та кабінетів мультимедійного навчання.


Об'єднання "Українці в Карлсруе" з першого дня війни активно допомагає як переселенцям, які знайшли прихисток в Німеччині, так і рідній Україні. Тонни медичного обладнання, ліків, продуктів харчування, одягу, засобів гігієни, автомобілів швидкої допомоги, оргтехніки для шкіл, вищих учбових закладів України та, навіть для Чорнобильської атомної електростанції, все це щоденно, впродовж 385 діб активної фази 9-річної війни в Україні, пакується руками волонтерів та надсилається до України.


Також Товариство "Українці в Карлсруе" активно підтримує культурний фронт, проводячи безліч заходів, метою яких є підтримка та популяризація української культури, традицій та мови.


Ми цінуємо підтримку наших партнерів з Німеччини, адже якісна освіта дітей вкрай важлива для формування прогресивної та свідомої нації. А в час війни освітні проєкти зіштовхуються з безліччю перешкод. Обстріли, атаки та повітряні тривоги, вимкнення світла та перебої з опаленням. Додати щоденні напружені умови і маємо на межі зриву інтерес дітей до навчання. Тому ми докладаємо зусилля, щоб оснастити навчальні заклади, наших діючих благодійних проєктів, комп’ютерною технікою, щоб розширити та урізноманітнити освіту школярів та підтримати дитячу жагу до знань.


Додатково плануємо розширити підтримку та допомогти школам в Іванківській територіальній громаді. В межах об’єднання до 27 закладів та установ освіти. З перших днів війни міста та селища громади перебували під окупацією. Через дії ворога 5 шкіл зазнали пошкоджень сильного ступеня від бомбардувань, а решта закладів постраждали від вандалізму окупантів за час їх перебування. Сьогодні школи та навчальні заклади потребують оснащення оргтехнікою та комп’ютерним обладнанням.


Працюємо для збереження якісної освіти українців. Разом до перемоги та успішного майбутнього України. Приєднуйтесь, переходьте до сторінки ДОПОМОГА та зробіть свій донат на підримку закладів освіти зручним способом.



260 переглядів

댓글


bottom of page